Kakav ću predsjednik biti?

Onakav predsjednik kakav sam čovjek. Znači, predsjednik koji će biti posvećen dobrobiti svih građana Lijepe Naše.

Predsjednik koji će zaista doprinijeti općem napretku zemlje. Promicat ću znanje, rad i poštenje. U skladu s ustavnim ovlastima i važnošću dužnosti predsjednika zauzimat ću se za napredak u gospodarstvu, znanosti, kulturi i sportu.

U mnogo čemu prednjačimo u svijetu. Imamo sportske prvake, osvajamo medalje na olimpijadama znanja. Prvi smo u svijetu po stopi realiziranih darivanja organa. Hrvatska je najuspješnija članica Eurotransplanta. Vodeća je po broju presađenih jetri i bubrega na milijun stanovnika.

Imamo vrhunske sportaše, znanstvenike, liječnike i studente. Naši građani su bezbroj puta suosjećali s ugroženima i spremno im pomagali.

Zašto onda stručnjaci napuštaju Hrvatsku? Zašto odlaze brojni naši sugrađani koji su pokazali da znaju, hoće i mogu raditi? Zašto su uspješni u Europi i u inozemstvu, a ovdje ne mogu osigurati pristojan život sebi i svojoj djeci?

Zašto gledamo u leđa i zemljama kojima smo nekada bili uzor? Zašto nam propadaju brodogradilišta? Zašto zaostaje poljoprivreda? Zašto sve više penzionera kopa po kantama za smeće? Zašto raste nesnošljivost u našem društvu? Zašto se bune liječnici i učitelji?

Zato što je politika loša! Zato što su političari neodgovorni! Zato što su mnogi od njih korumpirani! Zato što jedni druge štite sve dok ih odvažni novinari i gnjevni građani ne primoraju da odstupe!

Hrvatska je bolja od svojih političara!
Omogućimo joj da to jasno pokaže.

Onima koji rade dajmo da zarade. Neka napreduju oni koji su bolji, a ne oni koji imaju bolja poznanstva i veze.

Pokazali smo kako se brani svoja domovina. Zar bismo je branili da nismo namjeravali ostali ovdje!? Učinimo je ubuduće takvom da iz nje ljudi ne bježe! Pokažimo da se ovdje može živjeti bolje nego drugdje!

Mnogi će reći da su to samo lijepe riječi. Ali riječi je moguće pretočiti u djela ako iza njih stoji znanje, odlučnost i odgovornost.

Svoje znanje stavljam na raspolaganje Lijepoj Našoj. Stavljam joj na raspolaganje i svoju sposobnost da učim slušajući druge i da onima koji ne znaju pokažem kako se radi. Tako sam postupao kao znanstvenik, kao dekan, kao vijećnik na gradskoj i županijskoj razini i kao saborski zastupnik. Mnogi mogu posvjedočiti da sam kao podpredsjednik Vlade radio upravo tako. Kao ambasador činio sam sve što sam mogao za promicanje interesa Lijepe Naše, a tako radim i danas.

Neću zatvarati oči pred problemima, ali neću ni stvarati nove nepromišljenim izjavama i neodgovornim postupcima.

Pozivam vas da glasate za mene. Uz vašu podršku ću kao predsjednik svojim znanjem i iskustvom pomoći da Hrvatska bude bolja nego što je sada.

Da se zarađuje dovoljno za kruh, za stan i za školovanje djece. Da svi građani Lijepe Naše budu ravnopravni i da se osjećaju sigurno.

Ono što danas izgleda neostvarivo ostvarit ćemo surađujući sa Saborom i Vladom, s odgovornim političarima svih ideoloških usmjerenja i sa svim ljudima dobre volje.

Uživajmo u svom zavičaju i unapređujmo ga! Budimo ponosni na svoju domovinu i potrudimo se da naša država bude uzor drugima! Radimo na tome da EU i svijet budu bolji nego što su danas! 

Za Hrvatsku! Dostojanstveno.